Ina

Directie

Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander. Geloof betekent voor mij heel veel en is ook mijn drijfveer. Ik werk met passie vanuit mijn Christelijke overtuiging. Ik wil met mijn voeten in de “modder” blijven staan zodat ik ook kan blijven luisteren naar het echte verhaal van onze cliënten zonder vooroordelen. Gewoon er zijn voor iemand.

De Duijf is een prachtige organisatie geworden met passievolle en professionele teams waarbij de client en/of bewoner altijd centraal staan. Onze begeleiders / maatschappelijk werkers stemmen constant af op het begeleidingstraject van de client zodat de begeleiding op maat gewaarborgd blijft.

Het geven van persoonlijke aandacht en uitgaan van de mogelijkheden kenmerkt mijn werkwijze aan zowel ons team als aan de client. Onze sociale onderneming is erop gericht toekomst perspectief te geven voor mensen die in de problemen zijn geraakt. Zodat ze weer deel kunnen nemen aan onze maatschappij. We nemen ze mee in hun eigen traject van herstel.

Bas

Activiteitenbegeleider

De Duijf vind ik een fijne organisatie om voor te werken, ik geef in de meeste gevallen 1 op 1 ( sport) begeleiding aan de bewoners. De activiteit , in dit geval samen sporten, is om de bewoners hun lichamelijke welzijn te bevorderen.

De activiteit is op zichzelf staand geen doel maar wel een middel om je gezondheid op een gewenst niveau te blijven behouden. Daarnaast bevordert het op psychisch en medisch vlak ook het welzijn van de bewoner. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het sociale aspect en de sfeer goed is, dus samen plezier hebben om te bewegen is vooral mijn ding.

Gerda

Ambulant begeleidster / maatschappelijk werkster

De individuele aandacht en zorg op maat geeft de cliënt de handvaten om het leven weer op een positieve manier in te vullen. Met de ondersteuning die noodzakelijk is maar eigen regie ook gewaarborgd blijft, proberen we iedereen weer meer perspectief te bieden.

De kleinschaligheid van de organisatie en korte lijnen binnen het teamverband maken het verschil en het werken bij “de Duijf” tot een uitdaging.

Susanna

Begeleidster

Ieder mens is uniek, en heeft zijn eigen talenten en vaardigheden. Binnen De Duijf is hiervoor de ruimte, zowel voor de bewoners als de medewerkers.

Ik vind het fijn om mensen in hun kracht te zetten en hen te zien groeien en ontwikkelen, dit zorgt voor plezier en betrokkenheid. Een luisterend oor bieden en je inleven in de ander zijn daarbij heel belangrijk; het is de basis van ons (samen)werken. Dit maakt Zorgwoning van De Duijf voor mij een hele fijne werkplek.

Linda

Ambulant begeleidster / maatschappelijk werkster

Trots om te werken bij De Duijf! Het is een fijne organisatie om voor te werken. Kleinschalig met oog voor zowel cliënt als werknemer, om je talenten volledig te benutten en uit te breiden.

Ellen

Ambulant begeleidster / maatschappelijk werkster /  Zorgcoördinator

Het is een leuke afwisselende baan. Het werken bij een groeiende organisatie heeft als een van de voordelen dat er altijd een nieuwe uitdaging is die we met elkaar aangaan, nooit saai.

Binnen De Duijf mogen we zijn wie we zijn, kijken we naar elkaars sterkte punten en werken uit ons hart. De Duijf is een kleine organisatie met een kleiner hecht team. De kracht van een hecht team is belangrijk, samen doen wij het werk. We zijn transparant naar elkaar en staan voor elkaar klaar.

Hilde

Ambulant begeleider/maatschappelijk werker

Als ambulant begeleider/maatschappelijk werker kom je ieder uur weer in een heel andere setting terecht. Dit omdat zowel de diversiteit van doelgroep, als de hulpvraag van de cliënten zo verschillend is. Deze afwisseling van de cliënten en het feit dat je zelfstandig je werk indeelt, zorgen ervoor dat het werk afwisselend is, maar ook prima te combineren valt met een thuissituatie.

Het blijft bijzonder om bij mensen zo nabij te mogen komen en hen weer op weg te mogen helpen in een voor hun moeilijke periode in het leven.
De Duijf bestaat uit een klein maar hecht team. De korte lijntjes met je collega’s maken dat je er niet alleen voorstaat en dat je voor de cliënten vaak net een stapje extra kan doen dat bij een grotere organisatie vaak niet kan.

Dit alles maakt dat ik mij thuis voel bij De Duijf en in het werk als begeleider en maatschappelijk werker.

Benjamin

Ambulant begeleider/maatschappelijk werker

Ik werk nu ruim twee jaar bij De Duijf als ambulant begeleider. Het relatief kleine team en de diversiteit van de hulpvragen maken het tot een afwisselende en uitdagende baan. Onze kracht zit hem denk ik in het oog hebben voor de medemens, denken in mogelijkheden en het zo goed mogelijk afstemmen op de hulpvraag.

Jacqueline

Begeleidster

Fijne van werken bij De Duijf is voor mij: kleinschalig, eigen initiatief kunnen nemen, korte lijnen, veel persoonlijk contact met bewoners, mee kunnen en mogen denken, mooie omgeving met genoeg mogelijkheden.

Willemijn

Maatschappelijk werkster / ambulant  begeleidster

Ik vind het heel fijn om voor De Duijf te werken, omdat het werk me veel voldoening en uitdaging geeft. Het is heel bijzonder om mensen met allemaal verschillende achtergronden wekelijks te ontmoeten, te helpen met hun problemen of gewoon een luisterend oor te bieden.

Het is mooi om te zien dat de ondersteuning mensen weer vooruit kan helpen en dat ze weer in hun kracht mogen komen te staan. De Duijf is een mooie organisatie met professionals die goed kunnen aansluiten bij de verschillende cliënten en bereid zijn om een stap extra te zetten als dat nodig is.

Tineke

Begeleidster

Omdat je door de kleinschaligheid een sterke band met de bewoners én collega’s opbouwt. Het is mooi om te zien dat door onze aanpak de bewoners zelfstandiger zijn dan je in eerste instantie zou verwachten. Dit maakt de woning De Duijf zo bijzonder!

Erhard

Ambulant begeleider / Maatschappelijk werker

Mijn passie is om dienstbaar te zijn voor mijn medemens. Ik hou ervan om via krachtgericht werken, herstel ondersteunende begeleiding te verlenen. Zodat iedereen uit zijn leven kan halen wat erin zit.

Ik stel vragen om jezelf te laten nadenken over jouw gedachten, emoties en andere zaken. Waarom? … Omdat jij dé deskundige bent over jezelf. Vragen stellen leidt tot bewustwording.  De manier waarop je omgaat met problemen en gebeurtenissen. Hoe je denkt, voelt en handelt over jezelf en de ander, in relaties en over gebeurtenissen. Ik stimuleer mensen hun capaciteiten te ontwikkelen waardoor ze gelukkiger worden.

Mijn werkwijze onderscheidt zich door: eenvoud – inspiratie – samenhang.

De visie en missie van De Duijf vind ik belangrijk. De Duijf is een krachtige organisatie. Met deskundige en hulpvaardige collega’s. Waardoor wij met elkaar een bijdrage leveren aan inspirerende werkomgeving, een prettige werksfeer en tevreden cliënten.

Op zoek naar onze vacatures?

Zorg bij autisme

De juiste zorg en ondersteuning bij autisme.

Zorg bij LVB

Ondersteuning en begeleiding bij Licht verstandelijke beperking.

Zorg bij depressie

Wij nemen jouw situatie serieus en geven je ruimte om jezelf te zijn.

Hulp bij angst

Wij begeleiden je als je last hebt van paniekaanvallen of een angststoornis.

Aan het werk

Kom steeds een stapje dichter bij de arbeidsmarkt.