Een plek om je thuis te voelen

Begeleid wonen
in Katwijk

Zorgwoning
Op Jan Tooropstraat 5 te Katwijk wonen jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met autisme en/of ADHD. Je leert om goed voor jezelf te zorgen en zo zelfstandig mogelijk je dagelijkse dingen te doen.

Een vast ritme
Thuis is er een vast ritme. Overdag ga je naar je werk en is er altijd iemand te bereiken. In de namiddag tot de avond is er begeleiding aanwezig die samen met je gaat koken, de was doet en eventueel boodschappen met je gaat doen en er is natuurlijk ook tijd voor gezelligheid in de vorm van bijvoorbeeld een spelletje of samen tv kijken.

Nachtzorg
In de nacht is er nachtzorg die op afroep komt. Nachtwacht is binnen enkele minuten aanwezig mocht dit nodig zijn.

Vrijheid en gezelligheid

Waarom begeleid
wonen bij ons?

Leeftijdsgenoten en begeleiding
Wanneer je bij ons begeleid gaat wonen, kom je in aanraking met een aantal leeftijdsgenoten en bovenal met een stuk gezelligheid. Je leert je huisgenoten steeds beter kennen en de begeleiding is er voor je om mee te praten.

Een plek voor jezelf
In ons huis heb je een eigen studio met eigen t.v. , badkamer, kookgelegenheid etc. Je kan ook in de gezamenlijke ruimte gezellig met elkaar afspreken om te kletsen, te chillen of een spelletje te spelen.

Er wordt gekeken naar wat jij lastig vindt.

Onze begeleiders geven jou de hulp die je nodig hebt.

Je leert steeds zelfstandiger te worden

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over wonen met anderen?
We vertellen je er graag meer over.

Wonen bij ons is op basis van je PGB. Zorg en Wonen zijn daarin financieel van elkaar gescheiden. Aanmelden doe je via het contactformulier of door te bellen of mailen. Vervolgens gaan we samen met jou kijken wat er voor nodig is om bij ons te komen wonen.

Waarom begeleid wonen bij ons

Een thuis
voor jou

Een thuis en gezelligheid
Bij De Duijf krijg je gezelligheid en wordt er een thuis voor je gecreëerd. Veel van de bewoners zijn best zelfstandig en kunnen veel dingen zelf doen, zoals naar een sport of soos in de buurt. Anderen gaan weer naar hun werk. Hoe dan ook, bij ons kom je na werk of sport thuis in een warme en vertrouwde omgeving.

Samen actief
De woning staat op loopafstand van het strand en het dorp. In de buurt zijn ook veel activiteiten waar wij aan mee kunnen doen met elkaar. Denk aan groepsactiviteiten binnen en buiten.

Wat zeggen anderen

Het verhaal
van andere
bewoners

De ervaring van bewoners en hun ouders vinden wij belangrijk. Hier worden we beter van en zo weten we of we het goed doen voor iedereen. Sommige willen we graag met je delen.

Client

Tashi

“Elke week leer ik weer iets bij, zodat ik steeds behendiger wordt met mijn eigen administratie en geldzaken.”

Client

Anoniem

“Ik vind het fijn om na een dag werken thuis te komen en gezellig bij te praten.”

Even naar een andere omgeving

Logeren bij
de Duijf

Even professionele begeleiding
Soms is het fijn om even weg te zijn van huis en te leren hoe het is om op een zorgwoning met begeleiding te wonen. Dan is logeren een fijne tussenstap om dat te proberen. We maken samen afspraken over hoe vaak je wilt komen logeren en wat jouw wensen zijn en wat je van ons kan verwachten.

Maak vrienden en voel je thuis
Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Je logeert bij de mensen die daar wonen. Op deze manier kun je met de vaste groep mensen nieuwe vrienden maken en ervaren of je het leuk vindt om op termijn bij ons te komen wonen.