Hooggevoeligheid begeleiding Katwijk

Herken jij hoogsensitiviteit?

Omdat je je anders en vaak niet begrepen voelt, pak je dingen soms anders op dan op de manier die van je wordt verwacht. In de praktijk betekent dit dat je sterker reageert op geluiden, geuren of licht waardoor je overprikkeld wordt. Het maken van keuzes in je dagelijks leven kunnen daar problemen geven.

We komen vaak tegen dat mensen zich niet zo thuis voelen in de samenleving. Uit angst worden er zaken vermeden of het uit zich in slecht kunnen omgaan met kritiek. Je voelt je regelmatig uitgeput en leeg. Je gaat conflicten uit de weg, je durft je grenzen niet goed aan te geven. Hieruit vloeien ook praktische problemen voort. Bijvoorbeeld het niet meer kunnen overzien van je eigen administratie, of moeite hebben met keuzes maken en je grenzen aangeven.

Wij begeleiden hooggevoelige mensen door hen praktische maar ook psychische ondersteuning te bieden in het dagelijks leven. Met je HSP leren omgaan en handvaten aan te reiken om in de praktijk toe te passen. Hierdoor krijg je zowel praktisch als psychisch weer de eigen regie over je leven.

Wil je werken aan je hooggevoeligheid met  jouw specifieke hulpvraag?

Wij zijn er voor jou en vertellen je graag hoe we werken.

Zorg bij autisme

De juiste zorg en ondersteuning bij autisme.

Zorg bij LVB

Ondersteuning en begeleiding bij Licht verstandelijke beperking.

Zorg bij depressie

Wij nemen jouw situatie serieus en geven je ruimte om jezelf te zijn.

Hulp bij angst

Wij begeleiden je als je last hebt van paniekaanvallen of een angststoornis.

Aan het werk

Kom steeds een stapje dichter bij de arbeidsmarkt.