Inhoud Werkfit maken

Hoe helpen wij jou

De Re-integratiedienst Werkfit Maken wordt ingezet om jou klaar te maken voor het solliciteren en zelf weer aan het werk gaan. Dit kan eventueel samen met het volgen van een vorm van scholing, als het vanuit het UWV is goedgekeurd.

Aspecten die aan bod kunnen komen in een Werkfit Maken-traject:

  • Structuur aanbrengen in jouw leven in aanloop naar werk
  • Omgaan met beperkingen
  • Assertiviteit verder ontwikkelen
  • In kaart brengen wat voor werk je zou willen doen
  • Arbeidspositie in kaart brengen
  • Jouw vaardigheden en kennis zo goed mogelijk laten aansluiten op de arbeidsmarkt

Doel en werkwijze

Het doel van het ‘Werkfit Maken’ is dat jij straks geen moeite meer hebt om echt weer aan het werk te gaan. Dat doen we met drie hoofdactiviteiten

  • Als eerste gaan we je kennis en vaardigheden verbeteren;
  • Samen gaan we jouw effectiviteit verbeteren;
  • We gaan jouw positie in de arbeidsmarkt in beeld brengen.
Voordelen en resultaten voor jou

Aan de slag met een vaste begeleider

Begeleiding is maatwerk
We gaan aan de slag op een manier die bij jou aansluit. Dat betekent dat het altijd maatwerk is. Ook betekent het dat je een vaste begeleider/ coach krijgt. Met deze  begeleider/coach kun je allerlei zaken bespreken. Ook bepaal je samen welke middelen je kan inzetten om jou weer fit te krijgen.

Klaarmaken voor werk
Wij kunnen goed out-of-the-box denken. Daarbij is het uiteindelijke doel altijd jou klaar te maken voor het vinden van een dagbesteding/betaalde baan. Als je start wordt er wel van je verwacht dat je het traject afmaakt.

Er wordt gekeken naar wat jij lastig vindt.

Onze begeleiders geven jou de hulp die je nodig hebt.

Doel is om jou te helpen naar een dagbesteding of vaste betaalde baan.

Van UWV naar hulp

Hoe werkt het

Aanvraag Jobcoaching
Wanneer je een Wajong-, WAO- of WIA-uitkering of -status hebt en behoefte hebt aan extra hulp, kun je jobcoaching aanvragen bij het UWV. Dit doe je over het algemeen bij je arbeidsdeskundige.

Ook jouw werkgever kan in een aantal gevallen jobcoaching bij het UWV aanvragen indien er een diagnose is gesteld. Wij worden door het UWV benaderd om het traject dan op te starten en nemen contact met jou op.

Plan van aanpak
Nadat het UWV ons heeft benaderd, komen wij of bij jou thuis of je komt naar ons kantoor. Daarna bespreken we jouw doelen, stellen we een plan op en gaan van start.

Het UWV vergoedt in het algemeen jobcoaching wanneer sprake is van een structurele functionele beperking. De hoogte van de vergoeding en de duur van de begeleiding is afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Kunnen we je helpen?

Heb je vragen over het Werkfit Maken?
Wij zijn er voor jou en vertellen je graag hoe we werken.