Autisme

Mensen met autisme zien de wereld meer in losse deeltjes dan anderen en kost het meer moeite om te begrijpen wat er bedoeld wordt. Dit heeft gevolgen voor je dagelijks leven. Veelal hebben deze mensen behoefte aan duidelijke structuur en duidelijkheid. Hier komen wij in beeld.

Angststoornissen

Er zijn veel verschillende soorten angst of paniekaanvallen. Bij De Duijf bieden wij ondersteuning om je sociale contacten te kunnen blijven onderhouden. Zo voorkomen we samen met jou dat je in een sociaal isolement terecht komt.

Licht verstandelijke beperking

Mensen een licht verstandelijke beperking hebben meer moeite om zaken te begrijpen en te verwerken. Dit is soms lastig en vraagt ondersteuning en hulp, maar anderzijds kunnen verstandelijk beperkten ook nog veel dingen zelf. Wij vullen de gaten in overleg in.

Posttraumatische Stressstoornis

Herinneringen aan een trauma kunnen ineens aanwezig zijn en kunnen je leven ontwrichten. Relaties met andere mensen kunnen moeizaam zijn of het lukt niet om je baan te behouden. Samen met behandelaars bieden wij jou begeleiding.

Depressies

Een depressie kent verschillende symptomen. Gedachten van iemand die depressief is, gaan vaak over waardeloosheid, eenzaamheid, angsten en er niet toe doen, er niet bij horen voelen. Vaak voel je je onbegrepen. Je bent geen probleem, je hebt een probleem waar je aan wilt werken. Wij helpen je daar graag bij.

Hoogsensitief Persoon

Wij begeleiden mensen die hooggevoelig zijn. Dit houdt in dat je gevoelig bent voor veel informatie, en dit overspoelt je. Wij zien dat het vaak tot overprikkeling, overspannenheid, burn-out, depressie en angststoornissen leidt. Wij bieden jou hulp op basis van je persoonlijke situatie en vraag.

Overige
expertises

Naast bovenstaande expertises hebben wij de kennis in huis om de volgende psychische aandoeningen te behandelen.